Η SOUTH DEVELOPERS

Ποιοι είμαστε

Η South Developers είναι μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που σχεδιάζει, κατασκευάζει και ανακαινίζει εμπορικά και οικιστικά ακίνητα προς πώληση ή μίσθωση, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Κατασκευής και Διαχείρισης Έργων σε ιδιώτες καθώς και σε εταιρικούς πελάτες.

Ιδρύθηκε το 2014, η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ διατηρεί και ένα δεύτερο γραφείο στην Ιταλία-Ρώμη με την επωνυμία "H-to-O Architects", ένα εργαστήριο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που εκτός από την εργασία σε οικιστικά και εμπορικά έργα, ειδικεύεται επίσης στο σχεδιασμό σκαφών αναψυχής, τη ναυπηγική και την υδρόβια αρχιτεκτονική ή "Aquatecture".

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, τα μέλη της ομάδας της South Developers έχουν αναλάβει και ολοκληρώσει με επιτυχία μεγάλο αριθμό οικιστικών, εμπορικών και ξενοδοχειακών έργων, όπως ιδιωτικές κατοικίες, πολυτελή διαμερίσματα, ξενοδοχεία, εταιρικά γραφεία και καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Η φιλοσοφία μας

Λειτουργούμε με βάση την αρχή της καινοτομίας, όπου οι βελτιώσεις μέσω της υιοθέτησης της αλλαγής οδηγούν σε αισθητή και υπολογίσιμη αξία ως άμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών μας και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Με γνώμονα τη δημιουργικότητα και το όραμα, προσπαθούμε να παρέχουμε λύσεις υψηλής αισθητικής αξίας, απαράμιλλης λειτουργικότητας και αποδοτικής χρήσης των πόρων σε κάθε κατηγορία του κόστους και του χρόνου. Είτε εργαζόμαστε σε ένα εσωτερικό χρηματοδοτούμενο και ιδιόκτητο έργο ανάπτυξης είτε παρέχουμε τεχνογνωσία ανάπτυξης ως υπηρεσία σε τρίτους, η φιλοσοφία μας ακολουθεί τις ίδιες αρχές και αξίες: Γνώση, εμπειρία, υπευθυνότητα, μετρήσιμα αποτελέσματα και έγκαιρη παράδοση. "Πέρα από την κατασκευή", φροντίζουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή συνεχή εμπειρία σε κάθε ακίνητο που παραδίδουμε.

Από τη σύλληψη έως την ολοκλήρωση, καθοδηγούμε τον/τους ιδιοκτήτη/ες του έργου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά και φέρουμε το βάρος όλου του σχεδιασμού και του συντονισμού των εμπλεκόμενων ομάδων. Ξεκινώντας από συνεδρίες brainstorming με στόχο τη δημιουργία ιδεών, ακολουθούμενες από αρχιτεκτονικά σχέδια, ακριβή προϋπολογισμό και τη φάση της κατασκευής, καθοδηγούμε τη διαδικασία σχολαστικά μέχρι την παράδοση μιας πλήρως λειτουργικής κατασκευής που έχει εξοπλιστεί για να λειτουργήσει. Ως Ανάδοχος & Σύμβουλος Ανάπτυξης, γινόμαστε το καθοδηγητικό μέλος της Ομάδας Έργου που ενεργεί αναλόγως σε κάθε στάδιο της διαδικασίας για να διασφαλιστεί η επιτυχία του έργου.

Μέσω του προληπτικού σχεδιασμού και των τεχνολογικών εργαλείων αιχμής, η ομάδα μας παρέχει ευέλικτες, καινοτόμες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις, με αποτέλεσμα υψηλότερη απόδοση της επένδυσης και μετρήσιμη αξία που μπορεί να απολογιστεί κατά την παράδοση. 

Beyond Living

Η άνθρωποι της South Developers

Η ομάδα Διαχείρισης Έργων & Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

Κωνσταντίνος Ρουσάκης

Ο Κωνσταντίνος Ρουσάκης έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Διευθυντής Πωλήσεων στον τομέα του light design σε ιταλικές εταιρείες για ξενοδοχεία και σκάφη αναψυχής. Παράλληλα, γνώρισε τον Μάρκο Βαλέτα και μαζί ίδρυσαν την KRV & Architects ltd, μια κατασκευαστική εταιρεία που ολοκλήρωσε πολλά έργα κατασκευής και εσωτερικής διακόσμησης τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ίδρυσε την 4Concept ltd, η οποία ειδικεύεται στην προμήθεια αρχιτεκτονικών υλικών και στις υπηρεσίες εσωτερικού σχεδιασμού, ολοκληρώνοντας αρκετά έργα τόσο στον ναυτικό (yachts) όσο και στον ξενοδοχειακό τομέα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η προμήθεια και εγκατάσταση για το κρουαζιερόπλοιο "Διογένης V" μαζί με προμήθειες για τα ξενοδοχεία "Theoxenia" και "Pentelikon" στην Αθήνα και η κατασκευή μιας ιδιωτικής βίλας στην Αθήνα και ορισμένων γραφείων αντιπροσώπευσης στην Αθήνα και την Κύπρο. Από το 2017 κατέχει το ρόλο του Business Development Manager στην HtoO Architects και υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος της South Developers.

Marco Valetta

Ο Marco Valletta γεννήθηκε στη Ρώμη τον Δεκέμβριο του 1963.

Σπούδασε στη Ρώμη και πήρε το πτυχίο του στην Αρχιτεκτονική με τεχνολογικό προσανατολισμό και πειραματική διατριβή με θέμα "Ηλιακά συστήματα και δομή κτιρίου - Ανάλυση και σχεδιασμός ολοκληρωμένων λύσεων που σχετίζονται με συστήματα θέρμανσης και ψύξης" που συντονίστηκε από το Centro Nazionale delle Ricerche (CNR) της Ρώμης.

Άρχισε να εργάζεται ως σχεδιαστής CAD σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία και εταιρείες μηχανολογικών μελετών. Τον Μάιο του 1998 εργάστηκε για την ελβετική εταιρεία TMT Design by Luciano di Pilla, εισερχόμενος στον κόσμο του "Yacht Design". Αυτή η πολύτιμη εμπειρία του επέτρεψε να συμμετάσχει στην υλοποίηση των M/Yacht "Tatoosh", "Le Grand Bleu" στο ναυπηγείο Kush Yacht Agentur στη Βρέμη - Γερμανία. Το 2001, συμμετείχε στον συντονιστικό σχεδιασμό στην KONO Konstruktionsbüro GmbH στη Βρέμη, γεγονός που του επέτρεψε να συμμετάσχει στην εκπόνηση συντονιστικών σχεδίων για την κατασκευή του M/Yacht Carinthia VII στο ναυπηγείο Lürssen Yachts.

Επιστρέφοντας στην Ιταλία, στο Μιλάνο, άρχισε να εργάζεται με την Contract Oversea Spa ως σχεδιαστής και διαχειριστής έργων για διάφορα ξενοδοχεία, M/Yacht και εμπορικά κέντρα στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, ειδικότερα, συγκαταλέγονται τα εξής: Α: Amphitrite Palace Hotel & Spa Skhirat στο Μαρόκο, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Joselis Esquerra, εργαζόμενος ως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και υπεύθυνος έργων. M/Yacht O'Pari ed O'Mega που υλοποιήθηκε στην Αθήνα - Ελλάδα , σχεδιασμένο από το Studio Vafiadis, εργαζόμενος ως τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος συμβάσεων.

Με την πολύ σημαντική εμπειρία που απέκτησε σε διάφορες συνεργασίες, ίδρυσε μαζί με άλλους διεθνείς συνεργάτες, την KRV & Associates Ltd. Η εταιρεία συμμετείχε σε σημαντικά έργα που εκφράζουν χαρακτήρα και δημιουργικότητα στη σύνθεση και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, μεταξύ αυτών: M/Yacht "Disco Volante" Αθήνα, Ελλάδα - Εσωτερική και εξωτερική μετασκευή Hotel Riviera Podol στο Κίεβο Ουκρανία - Σχεδιασμός, κατασκευή και προμήθεια με το κλειδί στο χέρι. Truskevets Building Hotel στο Truskavets Ουκρανία - Σχεδιασμός. Επιχειρηματικό κέντρο Leonardo στο Κίεβο Ουκρανίας.

Paolo Calivi

Ο Paolo Calvi γεννήθηκε στη Ρώμη τον Ιούλιο του 1973.

Σπούδασε στη Ρώμη και πήρε το πτυχίο του στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το 2003 με ένα έργο για το νέο στάδιο του Λιβόρνο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εντάχθηκε στο Studio Aymonino και συνεργάστηκε με τα ρωμαϊκά γραφεία Ricci&spaini και Seste_Associati. Παράλληλα, συμμετείχε σε διάφορους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας αρκετές αναφορές και ένα πρώτο βραβείο για την έκδοση του Wonderland Contest του 2001.

Το 2000 εργάστηκε για την Αρχή για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρώμης (Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali), προβάλλοντας σχέδια για εκθέσεις στις αγορές της Αγοράς του Τραϊανού και αφιερώθηκε σε διάφορα έργα αποκατάστασης που σχεδιάστηκαν για το Μεγάλο Ιωβηλαίο. Το 2003 συνεργάστηκε ως βοηθός στον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Ρώμης, Prof. Paola Gregory στο μάθημα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου "La Sapienza" της Ρώμης. Την ίδια χρονιά συμμετείχε ως διδάσκων στο Workshop_Roma_2003. που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο "La Sapienza" της Ρώμης και το Penn State University.

Από το 2004 έως το 2007 εργάστηκε ως σχεδιαστής στη Sea Charter Co. συμμετέχοντας στο σχεδιασμό της γενικής διάταξης 6 μεγαρόπλοιων μήκους άνω των 70 μέτρων. Ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό της ιδέας και ανέπτυξε σχέδιο για διάφορους δημόσιους χώρους, σουίτες επισκεπτών και χώρους εξυπηρέτησης.

Το 2007 απασχολήθηκε στην Fincantieri Yachts ως συντονιστής των χώρων πληρώματος, των χώρων εξυπηρέτησης και των χώρων εστίασης ενός σκάφους 134 μέτρων.

Από το 2008 έως το 2015 απασχολήθηκε στο ναυπηγείο Privilege ως συντονιστής των χώρων πληρώματος, των χώρων εξυπηρέτησης και των χώρων εστίασης ενός σκάφους 127 μέτρων. Για το πλοίο αυτό, στη φάση του σχεδιασμού, ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της Γενικής Διάταξης και για τον σχεδιασμό, από την ιδέα έως το σχέδιο εργασίας, διαφόρων κοινόχρηστων χώρων, σουιτών επισκεπτών και χώρων εξυπηρέτησης.

Ο Paolo Calvi είναι αδειούχος αρχιτέκτονας στο Ordine degli Architetti Pianificatori Paesaggisti e Conservatori di Roma e Provincia (Συμβούλιο εγγραφής αρχιτεκτόνων της Ρώμης, Ιταλία) με αριθμό εγγραφής 17731.